Stiri

Într-o ceremonie restrânsă, în incinta Primăriei Slătioara, primarul comunei, Savu Ciocârlan, i-a premiat pe elevii care au obţinut medii mai mari de 9,50. Este vorba despre trei elevi originari din Slaătioara: Nicoleta Florentina Floarea - Bacalaureat - 9,86, care va urma o facultate de limbi străine din Bucureşti, absolventă a Colegiului Naţional „Radu Greceanu", Gabriela Betty Mihai - Bacalaureat - 9,61- absolventă a Colegiului Naţional „Ion MInulescu" şi Mihai Ionuţ Bălşanu - Evaluarea Naţională - 9,62 - absolvent de gimnaziu la Colegiul Naţional „Radu Greceanu".
Elevii au primit suma de 500 lei, fiecare. 

Peste 120 de primari din judetul Olt au fost prezenti marti 6 noiembrie 2012 in incinta Centrului Cultural "Tudor Gheorghe" din comuna Izbiceni la adunarea generale a Filialei Județene Olt a Asociației Comunelor din România. Intrunirea ACOR filiala olt a inceput la ora 10:00 si a avut pe ordinea de zi aprobarea statului filialei Olt a ACOR, alegerea consiliului director al filialei Olt a ACOR si alegerea cenzorului filialei Olt a ACOR. De asemenea, in cadrul intrunirii au fost prezentate actele necesare pentru a deveni membru ACOR si planul strategic de consolidare si dezvoltare al filialei Olt al ACOR.

 

LUCRĂRI DE INVESTIŢII COMUNA SLĂTIOARA, JUDEŢUL OLT

Nr. crt.

Denumirea lucrărilor de investiţii finalizate în comuna Slătioara, judeţul Olt în perioada 2009 - 2010

Stadiul proiectului

1

Alimentare cu apă în comuna Slătioara, satele Stioara şi Salcia

finalizat 2009

2

Alimentare cu energie electri Staţia de epurare Slătioara

finalizat 2009

3

Împrejmuire Parc comunal

finalizat 2009

4

Alimentare cu energie electri a Staţiei de reglare măsurare a gazelor naturale

finalizat 2010

5

Prima înfiinţare reţea publi de a uza (canalizare, staţii de epurare),

extindere reţea publi de apă, îmbuţirea reţelei de drumuri de interes

local, prima înfiinţare şi dotare infrastructu aferen serviciilor sociale – centru

îngrijire copii (creşe conform Legii nr. 263/2007) şi dotarea Căminului cultural în

comuna Slătioara, judul Olt” prin programul FEADR – sura 322

finalizat 2011

 

 

Nr.

crt.

Denumirea lucrărilor de investiţii ce urmea a fi finalizate în acest an sau cu

termene viitoare de dare în folosinţă în comuna Slătioara, judul Olt

Stadiul

proiectului

1

Înfiinţare Ba Sportivă - Stadion Comunal în comuna Stioara, judul Olt

în derulare

2

Înfiinţare reţea publi de a uza (canalizare, staţie de epurare) în comuna

Stioara, satul Salcia, judul Olt

în evaluare

 

 

 

PRIMAR, CIOCÎRLAN SAVU

Aflat la ediţia cu numărul XVIII, concursul Botezul Cailor are loc în fiecare an în comuna olteană Slătioara, în ziua de Bobotează.
În ziua de Bobotează, caii sunt ţesălaţi, li se curăţă copitele, li se pun ciucuri în coamă şi sunt scoşi pe uliţa satului pentru a fi admiraţi de întreaga comunitate. După acestă paradă are loc un veritabil concurs hipic, la care participă cai din toate comunele limitrofe Slătioarei. Tăichiţă Covaci participă de când se ştie cu animalele sale la vestitul concurs. Fie că au participat la proba de călărie sau la cea de tracţiune, bărbaţii şi-au botezat caii înainte de probe pentru ca animalele să fie harnice şi sănătoase în noul an. În concurs s-au înscris zeci de participanţi din mai multe comune din apropiere. "Anul acesta s-au adunat foarte mulţi oameni să privească cum se întrec caii.S-au înscris în concurs în cadrul celor două probe 27 de călăreţi. Au venit din toate localităţile apropiate, de la Pleşoiu, Piatra-Olt, Mărgheni, Enoşeşti, Slatina, Găneasa şi Salcia", a spus Teodor Cârţu, unul dintre organizatori.Specialiştii în etnografie spun că, practicarea acestui obicei are un dublu rol - ritual şi practic şi are două probe. Încuratul cailor avea, în trecut, drept scop alungarea spiritelor malefice, în ziua de Bobotează. Astăzi, are mai mult rol practic, cu ocazia aceasta toţi oamenii din comună putând să aprecieze vrednicia feciorilor, după modul cum au scos caii din iarnă.

Cuvantul primarului

Este sarcina noastră principală de a implementa o strategie care vizează adaptarea permanentă la noile condiţii date de evoluţia comunităţii şi de a exploata oportunităţile oferite comunei noastre pentru dezvoltarea activităţilor economice pe plan local.

Savu Ciocîrlan

Contact

  primariaslatioara(@)yahoo.ro
  0249-431.790
  0249-431.790
Comuna Slatioara | Judetul Olt

sipoca